9 juni Open Avond 2020

Thema:  Hoe ga je de zomer in?

De zomer periode breekt aan en misschien staat er een vakantie voor de deur. Hoe ga je deze periode tegemoet. Is dit een rustpunt voor jou waarin je het Orpheus proces even kan laten rusten. Of misschien is het juist door de rust een periode waar je extra tijd krijgt om na te denken?

Je kunt ons vinden in De Rooie Cent,
Hooglandseweg-Zuid 34A, 3813 TC Amersfoort

De inloop is vanaf 20.00u

We starten om 20.15u

Na afloop is er gelegenheid om nog even na te praten

Orpheus activiteiten worden tot nader bericht opgeschort in verband met maatregelen voor corona

Het zijn onzekere tijden. De maatregelen rond het coronavirus raken ons allemaal. Juist de open gespreksavonden van Orpheus zijn er voor bedoeld om in verwarrende tijden elkaar te ondersteunen. Tot nader bericht kunnen we deze open avonden niet door laten gaan.

Via telefoon gaat deze ondersteuning en hulpverlening uiteraard wel gewoon door.

De telefoonnummers kunnen gevonden worden op onze website:

https://www.orpheushulpverlening.nl/index.php/telefonisch-contact

Zorg goed voor jezelf.

Open avond 14 april 2020

Thema: Neem iets speciaals mee.

Voor deze avond wille we je vragen iets mee te nemen mee wat jou doet denken aan, of jouw geholpen heeft in jouw Orpheus proces.

Dat kan een gedicht of een liedje zijn of heb je een voorwerp, een beeldje, een sierraadje of iets anders, dat je associeert met, of symbool staat voor jouw Orpheus situatie. Je bent van harte uitgenodigd om dit deze avond iets mee te nemen en er iets over te vertellen.

Je kunt ons vinden in De Rooie Cent,
Hooglandseweg-Zuid 34A, 3813 TC Amersfoort

De inloop is vanaf 20.00u

We starten om 20.15u

Na afloop is er gelegenheid om nog even na te praten

Open Avond 10 maart 2020

Thema: Praten over je Orpheus situatie.

Praten over je Orpheus situatie kan lastig zijn en ook spannend want je weet nooit helemaal hoe de ander gaat reageren. Wanneer vertel je wat? Wat vertel je wie en hoe vertel je het?

Deze avond willen we ervaringen met elkaar uitwisselen over wat jij wel of niet deelt met je omgeving over jou Orpheus situatie. Wat je daarbij lastig vind of juist heel goed gegaan is.

Je kunt ons vinden in De Rooie Cent,
Hooglandseweg-Zuid 34A, 3813 TC Amersfoort

De inloop is vanaf 20.00u

We starten om 20.15u

Na afloop is er nog gelegenheid om even na te praten

Open Avond 14 mei

Thema van de avond:

Het verhaal van oud Orpheus bezoekers die door hun proces heen zijn.

In de loop der jaren zijn er heel wat bezoekers op onze open avonden geweest. Veel van hen zijn inmiddels in rustiger vaarwater gekomen. Maar ooit zaten zij net als jij volop in hun Orpheus proces. Hoe is het hun vergaan? Is hun proces nu afgerond ? En zo ja, hoe is dat verlopen? En hebben zij nog tips voor jou? Of misschien heb jij vragen voor hen.

Open Avond 9 april 2019

Knipsels

Soms zetten losse uitspraken, prikkelende meningen of een bewering je ineens aan het denken. Deze avond leggen we een hele berg van deze uitspraken/beweringen/meningen in de vorm van knipsels op tafel. Van daaruit willen we met elkaar in gesprek gaan, uiteraard m.b.t. jouw Orpheus situatie.

Open Avond 12 maart 2019

Neem iets mee wat jou doet denken aan of geholpen heeft in jouw Orpheus proces.

Misschien is er een gedicht of een liedje dat jou geholpen heeft/helpt in jouw Orpheus proces. Of heb je een voorwerp, beeldje, sieraad of iets anders dat je associeert met, of symbool staat voor jouw Orpheus situatie. Je bent van harte uitgenodigd om dit deze avond mee te nemen en er iets over te vertellen.

Open Avond 12 februari 2019

Loesje kaarten

De uitspraken van Loesje kunnen toepasselijk zijn in jouw situatie of je aan het denken zetten. We hebben een heleboel van deze kaarten verzameld. Door deze erbij te nemen willen we met elkaar in gesprek gaan over jouw Orpheus situatie

Open Avond 11 december 2018

Hoe ga jij de feestdagen tegemoet?

De feestdagen staan voor de deur. Deze avond willen we onder het genot van ‘sinterkerst’ lekkertjes met elkaar in gesprek over de naderende feestdagen. Hoe ga je deze tegemoet? Heb je er zin in en al plannen, of is je situatie momenteel zo dat je er extra tegenop ziet?