Informatie

Homo-hetero?
Je hebt een heterorelatie. Je ontdekt dat jij of je partner ook wel voelt voor iemand van de eigen sekse. Je bent in verwarring en ziet alleen maar problemen: thuis, op het werk, in de familie.
Weet dat je niet de enige bent! Weet dat wegduwen of voor je uitschuiven niets oplost!
Er zijn meer mensen in eenzelfde situatie. Er over praten kan helpen. In vertrouwde kring met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Voor jou is er Orpheus Regio Utrecht.

Ook voor hetero’s!
Orpheus Regio Utrecht is er niet alleen voor de partner met homo, lesbische of biseksuele gevoelens, maar ook voor de heteroseksuele partner. Soms is er al een vermoeden maar soms komt de mededeling over homoseksuele gevoelens als een donderslag bij heldere hemel. Hoe reageer je dan? Hoe ga je met die situatie om?

Er is geen recept:
Ieder mens, iedere relatie en iedere situatie is anders. Een kant-en-klaar recept voor hoe te handelen is er dan ook niet. De beste oplossing is zoeken wat bij jou past en wat in jullie situatie mogelijk is. Er zijn grenzen aan wat jij kunt en wilt en aan wat je partner kan en wil. Samen met de mensen van Orpheus kun je al je vragen bespreken en alle mogelijke antwoorden en oplossingen verkennen. Blijf er vooral niet alleen mee rondlopen! Neem gerust contact met ons op.

Wat doet Orpheus Regio Utrecht?
Wij, de vrijwilligers van Orpheus Regio Utrecht, hebben zelf ervaring met homoseksualiteit in een heterorelatie. Bij ons kun je praten over zaken als:

  • Met wie zal ik erover praten en hoe pak ik dit aan?
  • Hoe zullen mijn partner, onze kinderen, de familie of anderen reageren?
  • Wat voor gevolgen hebben deze gevoelens voor onze relatie nú?

Wij organiseren verschillende activiteiten waaronder open avonden op de  2e dinsdag van de maand (zie kopje Open Avonden).